Modulační oběhové čerpadlo

Účinná oběhová čerpadla v kondenzačních kotlích

Kondenzační kotle jsou vybaveny moderními oběhovými čerpadly, která představují špičku v oblasti energetické účinnosti. Tato inovativní čerpadla disponují plynulou regulací otáček, díky čemuž dokážou přesně reagovat na aktuální potřeby otopného systému a významně tak přispívají k úspoře energie.

Minimální spotřeba pro ekonomický provoz

S elektronickými oběhovými čerpadly můžete očekávat minimální energetickou spotřebu, obvykle jen 3-4 W, což je výrazně méně ve srovnání se staršími modely bez možnosti regulace. Čerpadla jsou standardně označena symbolem "ErP Ready", což značí jejich připravenost splňovat požadavky na energetickou účinnost dle směrnic EU.

Flexibilní nastavení pro maximální efektivitu

Parametry oběhových čerpadel lze v rámci nastavení kondenzačního kotle přizpůsobit konkrétním potřebám vašeho otopného systému. Můžete zvolit optimální teplotní rozdíl mezi topnou vodou vstupující do systému a zpětnou vodou, což standardně bývá nastaveno na 20°C. Alternativně je možné nastavit čerpadlo na konstantní procentuální výkon v rozmezí 30-100%, což však nemusí být dostupné u všech modelů kotlů.

Investice do moderní technologie se vyplatí

Díky výměně starého čerpadla za moderní elektronické oběhové čerpadlo "ErP Ready" nejen ušetříte na provozních nákladech, ale také přispějete k ochraně životního prostředí díky snížení spotřeby energie a emisí.